• ÚVOD

  • GALERIE

  • MODELY

  • DÍLNA

  • ELEKTRONIKA

  • ODKAZY

  • ZAČÁTEČNÍK


  • Autor článku: KARAS

    NOK - 1





    Tuto stíhačku jsme se rozhodli postavit za účelem kombatu. Postupem času se rozrostl na noční kombat. Letadlo je vlastního návrh, ikdyž malá inspirace zde zahrála roli. Celá konstrukce byla navržena za účelem nížkých nákladů a jednoduchosti.

    STAVBA

    Základem je jedna deska EPP o rozměrech 900x600x10 mm. S touto deskou si bohatě vystačíme. Nejdříve bylo potřeba udělat šablony na všechny výřezy. K vyřezání jednotlivých částí posloužil lámací nůž. Hlavním prvkem letadla je křídlo, které je z jedné části a nemá žádný profil. Kabina a trup je slepený z jednotlivých výřezů a vybroušeny do potřebných tvarů. Křídlo je potřeba vyztužit uhlíkem (pásek,trubka). Před slepením veškerých dílů je potřeba si rozmyslet umístění elektroniky. Poloha baterie a regulatoru se volí podle jejich hmotností. Serva jsou z boku v trupu, co nejdále vzadu. Než se přilepí trup, nesmíme zapomenou na protažení veškeré kabeláže. Dodatečné osazení je komplikovanější.

    OSVĚTLENÍ

    Mám decentní ale plně dostačuje orientaci a viditelnosti. Vpředu jsem umístil dva reflektoru a LED 5mm. Vzadu, u motoru, jsou také dva reflektory s 3mm LED. Na koncích křídel jsou LED pásky, vždy po 3 diodách. Zespodu jsem umístil LED pásek, pro lepší viditelnost při průletech nad hlavou. Dodatečně jsem přidal LED pásky na stabilizátory, jelikož se mi zdálo, že by orientace mohla být snížena.

    PARAMETRY
    Rozpětí: 650mm
    Délka: 590mm
    Váha: 360g
    Motor: C20 2050 kV
    Regulátor: HC 18A
    Vrtule: 6,5x4 (pružný unašeč)
    Serva: HXT 900
    Baterka: Li-Pol Turnigy - nanotech 3S 1000mAh


    ZÁVĚR

    Byl úspěšně zalítnut. Je potřeba najít optimální těžiště, jelikož u těchto modelů je to obzvlášť citlivé. Jinak létá pěkně dokonce i rychle.
    Ikdyž stavba byla celkem jednoduchá a letové vlastnosti jsou dobré, nedoporučoval bych tento model úplným začátečníků. Je potřeba jej držet na rychlosti.

    FOTOGALERIE



     

    Strana:  1   2   3  


    FOTOGALERIE


    FOTOAKTUALITA:


    NAŠE LETIŠTĚ:

    AKTUÁLNÍ POČASÍ:

    Copyright © 2009-2017
    KARAS a ZDEKAR
    (tokaras@seznam.cz)


    TOPlist